Minder dan twee op de vijf Nederlanders kent opties duurzaam printen

De Printgroep maakt CO2-neutraal printen mogelijk met aanplant bos

Slechts 37 procent van de Nederlandse werknemers is bekend met de duurzaamheidsinstellingen van printers op zijn of haar werk. Een op de drie schaamt zich wel eens voor het printen van grote documenten, maar weet dus niet hoe printen duurzamer kan met bijvoorbeeld de eco-stand of door dubbelzijdig te printen. Dit blijkt uit onderzoek van de De Printgroep, de grootste onafhankelijke distributeur van printoplossingen in de Benelux, onder ruim 1.000 werkende Nederlanders die weleens printen op hun werk. De helft (51%) van de werkenden vindt bovendien dat de directie niet helder communiceert over de duurzaamheidsdoelstellingen van de organisatie.

Download whitepaper
Boomplantdag MVP

Maatschappelijk verantwoord printen

Om aandacht te geven aan duurzaam printen en de eigen CO2-uitstoot die daar bij vrijkomt verder te compenseren, gaat De Printgroep in samenwerking met Trees for All het Maatschappelijk Verantwoord Printen (MVP)-bos planten. In natuurgebied het Groene Woud in Liempde worden meer dan 2.500 bomen geplant. De organisatie is al lange tijd bezig met het verkleinen van de uitstoot, onder andere door apparaten niet direct bij het einde van de economische levensduur te vervangen door nieuwe. In plaats daarvan wordt de volledige technische levensduur van de apparaten benut. Deze aanpak van De Printgroep zorgt voor meer dan een halvering van de ecologische voetafdruk. Met de aanplant van het bos maakt De Pringroep printen volledig CO2-neutraal.

Europese regelgeving

Rob Baggerman, Chief Commercial Officer bij De printgroep: “Het is opmerkelijk dat medewerkers vinden dat de directie niet helder communiceert over de duurzaamheidsdoelstellingen van de organisatie. Vandaag de dag zou dit hoog op de agenda’s moeten staan. Afgelopen jaar nam de Europese Commissie namelijk de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) aan om ondernemingen te verplichten hun duurzaamheidsbeleid- en prestaties te rapporteren. De regelgeving is onderdeel van de ‘Green Deal’ en moet toekomstbestendige economische groei bevorderen die zorgt voor stabiliteit, werkgelegenheid en duurzame investeringen. Het Maatschappelijk Verantwoord Printen programma van De Printgroep helpt ondernemingen met de CSRD-rapportage. Dit stelt hen in staat om op een laagdrempelige manier de voetafdruk van de printoplossingen helder in kaart te brengen, te verkleinen en de resterende CO2 te compenseren.”

Meer weten over MVP?

Download gratis

onze MVP whitepaper
Maatschappelijk Verantwoord Printen concept van de PrintGroup
Trees for all
Premium Partner

© Maatschappelijk Verantwoord Printen concept van de PrintGroup All rights reserved.

Algemene Voorwaarden Privacy verklaring