Maatschappelijk Verantwoord Printen (mvp)

WAT DOET DE HUIDIGE MARKT?

AFDRUKVOLUMES DALEN

Er wordt nog steeds geprint, maar we zien dat de volumes dalen.

ALLEEN INNOVATIE OP SOFTWARE

Er vinden weinig tot geen innovatie plaats op de machines, alleen nog op de software.

VEEL MINDER STORINGEN

De kwaliteit van machines wordt beter waardoor storingen minder vaak voorkomen of vaak op afstand worden opgelost.

WAT DOEN DE LEVERANCIERS?

De huidige situatie laat zien dat leveranciers de machines na 60 maanden vervangen voor nieuwe machines. Een gemiddelde multifunctional print 5.000 afdrukken per maand wat betekent dat deze zeker 120 maanden mee kan. Dit betekent dat er machines vervangen worden die pas op de helft van hun levensduur zijn. Door machines, zowel nieuw als jong gebruikt, langer in te zetten kun je enorm besparen op kosten en milieu.

ANDERE LEVERANCIERS

ITEC MET MVP

0
maanden Economische levensduur
0
maanden Technische levensduur (MVP)

Er wordt geadviseerd op basis van economische levensduur apparatuur na 5 jaar te vervangen voor de nieuwe apparatuur waarna de machines worden weggegooid.

Voorbeeld: Een machine heeft een levensduur van gemiddeld 1.000.000 afdrukken tegenover een gemiddeld verbruik van 5.000 afdrukken per maand. Theoretisch is er een levensduur tot wel 200 maanden mogelijk.

DAT MOET BETER....!

Wij vinden dat dit anders kan! Anders moet! Daarom hebben wij Maatschappelijk Verantwoord Printen ontwikkeld, een oplossing voor iedereen die wil besparen, op kosten maar ook het milieu! Wij doen dit door middel van de 3 pijlers: LongLife machines, Technische Levensduur en digitalisering.

Besparing met LongLife
0%

Door machines langer in te zetten kunt u enorm besparen. Een goedkope oplossing zonder dat u kwaliteit inlevert.

Lees meer over Longlife

Besparing met Technische levensduur
0%

Door de technische levensduur kunt u langer met een machine doen waardoor u tot wel 50% van de huurkosten kunt besparen.

Lees meer over Technische levensduur

Besparing met Digitalisering
0%

Met digitalisering bespaart u veel tijd, maar ook veel materiaal. Denk hierbij aan het papiergebruik en de toners. De besparing op middelen is enorm!

Lees meer over digitalisering