Naast het besparen van milieu, energie en materiaal met het plaatsen van machines of het gebruik document solutions kunt ook besparen door slim gebruik te maken van onderstaande tips. Met deze handige tips kun je al gauw vele euro’s besparen en het is nog goed voor het milieu ook! Win-win dus…

DUBBELZIJDIG PRINTEN

Op deze manier bespaar je enorm op het papierverbruik. Waarom zou je twee pagina’s gebruiken als je het ook op één pagina kan printen? Veel printers hebben de functie “dubbelzijdig printen” zodat dit automatisch gebeurt. Maak hier dus zeker gebruik van!

INSTELLINGEN PRINTER

Om minder inkt te gebruiken kun je de instellingen op “concept” of “snel printen” zetten. Dit zorgt ervoor dat de printer tot wel 50% minder inkt gebruikt. Let wel op, de kwaliteit wordt aanzienlijk minder. Print ook in grijswaarden, zwarte inkt is tenslotte goedkoper dan kleur.

ONNODIG PRINTEN

Zorg dat je pas kunt printen na het scannen van een pasje. Zo voorkom je dat er hele boekwerken of overbodige prints worden gemaakt die vervolgens weer bij het oud papier belanden.

PDF PRINTEN

Een andere manier om te besparen is het gebruik van PDF’s. Dit bestandstype is te gebruiken op alle apparaten dus ideaal voor onderweg. Installeer een virtuele printer die bestanden eenvoudig omzet naar PDF bestanden.

TONERGEBRUIK

Waar je veel mee kunt winnen is het optimaal gebruiken van je cartridges. Vervang deze niet meteen als je een melding krijgt. Als de kwaliteit van de prints zichtbaar minder wordt kun je ze het beste vervangen. Je hebt dan zeker nog een aantal prints kunnen maken na de melding.

SLAAPSTAND

Activeer de slaapstand van uw machine, zodat het energieverbruik tijdens kantooruren minimaal is wanneer de machine niet print/kopieert. Zo bespaart u veel kosten aan energie.

Investeren in innovatie en kwaliteitsverbetering. Maatgevend daarbij is onze verantwoordelijkheid voor duurzaamheid: het beschermen van het milieu is één van de kerntaken die voortvloeien uit onze bedrijfsfilosofie, aangeduid als  Maatschappelijk Verantwoord Printen’.

© 2018 Itec - MVPNederland

Meer informatie:

(+31)418 - 68 22 22

Hogeweg 7 – 5301 LB Zaltbommel

Maandag tot Vrijdag 9:00 – 17:00 uur